Texel en het coronavirus

Volg hier alle informatie over het coronavirus. Radio Texel blijft zo lang als mogelijk gewoon doorgaan met uitzenden om u op de hoogte te houden.

 * 15-3-2020 - 20:30 - Bericht burgemeester Uitdehaag,

Beste Texelaars,

"Het coronavirus heeft heel Nederland in zijn greep. Ook bij ons op Texel hebben de maatregelen om het virus in te dammen grote gevolgen. Met elkaar moeten we hier door heen. Juist nu hebben we elkaar hard nodig. 

Vandaag, zondag 15 maart, volgden extra maatregelen. Op Texel mochten mensen hun diner bij de restaurants nog afronden. De caf├ęs gingen direct dicht, net als daarna de alle restaurants.

De Texelse economie is erg afhankelijk van het toerisme. De maatregelen hebben een grote impact op ondernemers, in het bijzonder de ondernemers die in deze sector werkzaam zijn. Ik wil hen heel veel sterkte toewensen en de hoop uitspreken dat de economische schade voor Texel te overzien zal zijn.

Texelaars die werken in de cruciale beroepsgroepen zoals de zorg, de hulpverlening, de kinderopvang en het onderwijs: we hebben u hard nodig!

Beste Texelaars, let op elkaar. En vergeet onze kwetsbare bevolkingsgroepen niet. Mail, app of bel hen af en toe om te vragen hoe het gaat. Vraag of je boodschappen of bestellingen voor iemand kan meenemen.Door de tijd heeft Texel bewezen schouder aan schouder problemen aan te pakken. Dat gaat ons ook nu weer lukken!"

Michiel Uitdehaag, burgemeester

 * 15-3-2020 - Alle scholen blijven vanaf morgen tot in ieder geval 6 april gesloten. Ook zijn vanaf vanavond 18:00 alle horeca gelegenheden en sportscholen gesloten

 

 * Tot op heden zijn er op Texel nog geen besmettingen bekend van het coronavirus.

 

 

Facebook