Eigenwijs & het geheugensteuntje

Woensdag 18.00-18.30 uur.

 

Iedere woensdagavond begint met het geheugensteuntje voor de komende week. Hierna kunt u luisteren naar een gedicht en een verhaal door Wijkie van den Berg.

 

Eigenwijs:

25 jaar oud.

Toen Radio Texel ontstond in 1989, werd gevraagd of Kathy Kok en Wijkie van den Berg een kinderprogramma zouden willen beginnen op de woensdag. Beiden waren actief in de kindernevendienst en onderwijs/kinderkoor "De Waddenzingers” op Texel. "Onder de toren" was al een bekend programma bij De Lichtboei en zocht uitbreiding omdat ze van een uur naar twee uren uitzending gingen. Zo is "Eigenwijs" ontstaan.

 

Wijkie: "We doken het onbekende radiowereldje in en het heeft mij veel leuke ervaringen en heel veel plezier gebracht." Eerst stond het blad Kind op Zondag centraal maar zoals de naam al zegt is "Eigenwijs" erg eigenwijs en krijgt het daardoor elke keer een andere vorm. Wel is er altijd een verhaal en natuurlijk kinderliedjes met een vlinderlichte link naar het licht van de wereld. “Dus kinderen van 0 tot 100”, zoals Kâthy Kok het altijd zei, jullie zijn welkom op de woensdagavond van 18.00-18.30 uur.

Het geheugensteuntje:

De kerken op Texel hebben allemaal hun eigen kerkblad. Hieruit wordt het nieuws gehaald voor "Het geheugensteuntje", maar is er nieuws vanuit andere bladen of nieuwsbrieven, dan wordt dat ook meegenomen. 

"Het geheugensteuntje" geeft nieuws van woensdag tot woensdag. Ook wordt de kerkdienst gemeld die wordt uitgezonden door Radio Texel. Nieuws voor het geheugensteuntje kan worden aangemeld.

 

Hier kunt u het geheugensteuntje bereiken

 

 

 

Facebook